idag har jag sett en lama

trodde jag hade fått i mej nåt konstigt men nej, mitt i hästhagen på väg till affären.
alltså, jag har lov nu. kom tillbaka från en incroyable parissväng i förrgår kväll coh nu har jag huset för mej för alla utom pappan som kommer hem sent på kvällarna efter jobbet är i södern och gör, eh, nåt. dom kmr hem ikväll, så nu passar jag på att driva runt i stor skjorta och sjunga högt :D.

drog till modets, kärlekens och den fina kökets huvudstad i lördags morse för att träffa de andra svenskarna som är med i samma program, på andra platser i France.

DAG 1 tog tåget med Johanna, en annan svensk i samma program som bor 15 km från mej här i baguetteland. ingen dålig brud, och vi hade ju massor att prata om förstås :). alla har pratat sej hesa hela helgen. efter att ha hört från de andra inser man att man nog har det rätt bra ändå :P. och alla var så schyssta! har dessutom hittat en djursholmare, en VRG jarlaplanare och en sollentunakille. världen är liten.
lunch när vi kommit till Paris, med Johanna, hennes brorsa Peder (motiv på fotot ovan) och Stina, Elin och Annlie som vi mötte upp. vi svek Frankrike och käkade asgott på American Breakfast Club :).

vi fick göra precis vad vi ville hela helgen utom middagarna som var bokade på vårt mysiga vandrarhem med lutande trappor (bodde på översta våningen med utsikt över Paris hustak...) och ett gemensamt möte på svenska institutet. fetnajs; vi har varit uppe i Eiffeltornet, strosat bland vintagebutikerna i Maraiskvarteren där vi bodde, käkat crêpes och gått ut på kvällarna. och snackat, snackat, snackat. kanske har jag dålig fantasi men jag kan inte föreställa mej en helg bättre en den här :D.
första kvällen.

DAG 2 vi käkade lunch på trappan till Sacré-Coeur med utsikt över hela Paris. baguetter, fransk ost, småtomater (min idé förstås :P), en flaska cider. kände oss superfranska :)
 Johanna :D
 Notre Dame..
  Stina i Shakespeare & co
  kväll (nej, jag vet inte vad jag håller på med...men alla kan inte bli bra på bild ;))

DAG 3 som största turistklychan drog vi till Eiffeltornet. lägger upp största klichébilden också:
 
klockren! lunch på restaurant. André skickade in Elins kött för ytterligare grillning, hehe :P

på kvällen gick vi ut på skitmysig bar och sen avslutade vi kvällen i ett av rummen på auberget. ville inte gå och lägga oss, önskade oss strejk dagen därpå för att få stanna i Paris :P

DAG 4
hemåkningsdag.. folk började försvinna redan på morgonen! nej!

Shakespeare nästa. jag SKA flytta in där. synd att de bara har böcker på engelska, för jag har lovat mej själva att dissa engelska och svenska böcker tills min franska funkar som rinnande vatten (fast tydligen har dom ransonering på vatten på sommaren här när det är för torrt!).


lite Marais innan jag och Johanna var tvugna att dra vid 3. utan crêpes, för det fanns inga på tågstationen! vi laddade upp med kramar innan vi drog :D

fan, jag älskar er allihop! man blir nästan lite sentimental :P


tagga för paris!

imorgon klockan 6.20 lämnar jag Sciez (efter en natt på klubben m Vic + folk, drar om 10 :D) för at träffa de andra svenskarna som också är i Frankrike med samma utbytesgrej. har fortfarande inte listat ut hur man säger "tagga" på franska. 

i onsdags skulle jag ha åkt till Genève och tränat cirkus. jag hade till slut fått tillstånd av värdfamiljen och var rånöjd. utom att dom *biiiip* tågkonduktörerna strejkade. så så var det med den saken. tur att gänget som adopterat mej (se förra veckan) hittade mej; dom hängde i centrum där man tar tåget. i mitt stadie av lätt depression till följd av tågstrejken blev jag lite förvirrad när det plötsligt var massa folk som gastade "ELLEN!!!". småtrött och aningens efterbliven i all ära, men inte ensam i alla fall. jag älskar dom människorna, seriöst.
i lördags var jag å kollade där borta på cirkusen och på Clémence, dom hade föreställning. seriöst, det var helgrymt!! det var folk som var nästan proffs där och körde till och med :D efteråt hjälpte Clémence mej att prata med dom officiella människorna och tout va bien - JAG SKA TRÄNA CIRKUS! 

cykelbrudar på cirkusen (extremt svårfotat...) :D blir sugen!

mina fina familj kommer hit nästa fredag också. 

förövrigt har astrid å a-k lyckats skriva i sej på listan över folk jag föralltid kommer älska genom att skicka mej ett par happy socks. bästa <3

 
när jag inte pallar dom franska 1800-talsromanerna som franskaläraren lånar ut till mej läser jag detta. det är ju på franska iaf... dessutom är det askul :)

saknar och älskar er. 1000 bisous,
ellen

<3 la Suède

 
förra helgen ovan molnen (såg nästan mt Blanc.. utom att det var lite molnigt..)

mina fantastiska föräldrar har skickat mej ett fett paket med grejer jag saknade (och fyllt resten av paketet med lite vad som helst trevligt, typ GRÖNA RUSSIN!! jag känner mej mer hel i sällskap med min röda sammetskavaj, min svenska müsli och min graffitibok (samt mitt eget pennskrin; det som jag hade lånat av värdfamiljen var typ det fulaste jag sett :P). dessutom har jag nu min vinterjacka - bra grej när dom skiter i att värma upp plugget.  jag har nästan dött några gånger denna vecka till följd av köldskador. tur att dom värmer internatet iaf. tack för det.

denna vecka har jag lärt mej många fula ord. av hänsyn till ev vuxna läsare drar jag inga exempel här :P

idag var det en kille (densamma som i min lilla fotohyllning nedan) som sa att jag pratar lika bra franska som Andrea, svenskan som var här förra året, gjorde när hon varit här ett år. troligen inte sant men blir ni inte lite stolta över mej nu? ;)

inte tagit så mkt bilder denna vecka men idag i cafeterian flummade vi runt med min kamera, jag å några av mina favvomänniskor, så.. voilà.

 
schysst folk aka Théo och Nance (vetefan hur det stavas)
 
Marine, i min klass, som tycker att hon sabbar min seriösa franska med en massa slangord :P
 
Carine som nog inte älskar mej för att jag la upp denna..
 
med Vivi, något snyggare :)

och slutligen en 'hyllning' till Théo med öh, smygbilder :P (med cafeteria eller sk. MDL i bakgrunden - det är där man hänger för det är varmt!/ utom när man följer med folk ut för deras otaliga rökpauser/)


och slutligen slutligen min minikampanj till fördel för Oliviers konstnärskarriär (han flummade loss i min teckningsbok efter middagen när vi hängde i uppehållsrummet som vanligt - dessa komponerade han på kanske 5-10 minuter..). normalt sett ritar han inte seriefigurer iförsej utan folk men ändå.


salut :D

hej

vandrat i alperna idag. Lisa, om du läser detta så är det som Lothlorienskogarna i Italien :D. hittade glidflyg också. vi har bestämt att jag SKA testa det.

jag är inte underkänd i skolan ens - fett ovärt när det för en gångs skull inte spelar roll :P. jag har varit på min första fest här idag, en lätt urspårad historia som vi drog från när polisen kom. men normalt sett pågår festerna här tydligen till 5... dansa är bra av den enkla anledningen att man inte behöver prata :)

det är inte så illa här. jag pratar mer och mer.

men, jag ska hålla föredrag i 20 min om Keith Haring (cool kille :D) med en tjej i min klass om tre veckor typ. kris.
TPE (nån sorts examensförberedelse-ämne), konstverk signerat Anne-Lyse.
 efter middagen. klockren min signerad Olivier.
min fullkomligt underbara hatt, här uppburen av en viss bandit (under brandövning)´

jag saknar frihet. tur att jag får jogga i frid och fred iaf :P. och människan anpassar sej till allt.

kram och kyss å, hjärtligt tack sen/för nu ska vi ut å bränna grannbaracken!


schmuck

denna vecka kom det 20 svenskar i nått utbyte med Malmö till skolan. jag fick hänga med till Annecy - vackert, fast jag fattar inte idén med muséet om hur man bygger hus med jord som vi tvingades gå på först... - och CERN (jag har nu fattat anledningen till att alla var så rädda för ett svart hål när dom startade maskinen. och nu är jag rädd för detsamma :P). efter att ha dragit slutsatsen att svenskarna var precis som alla andra svenskar (fast de hade mkt medlidande med mej :P) hängde jag ändå mest med fransmännen. ibland, när allt klaffar, är de fett schyssta och kul att vara med.
 Lac d'Annecy + Anna, Elin och... vet inte vad dom heter.
Annecy

Clémence langar pose på CERN :D. Fin tjej detta; hon tränar också cirkus.

jag har fått tillbaka mina första uppsatser. jag fick en chock över hur bra det gick (jag är inte underkänd!!). fast egentligen skiter jag i det så länge jag inte fattar vad folk snackar om... om det inte hade varit för att till och med jag märker hur fort man fattar och pratar mer och mer hade jag kunnat lägga mej ner och dö, eller åtmistone åka hem.

har till och med varit kulturell: film på franska igår (fattade... lite. den var dubbad till och med!), Waiting for Godot, japp på engelska, i fredags. med Vic och delar av hennes klass. hon lackade ur för hon fattade nada, och pjäsen var muppad men jag har uppenbarligen inte glömt all min engelska :).

ni kommer inte tro mej, men i början av veckan kunde man se snö på bergstopparna från skolan! skidlust. men - denna helg har jag badat både lördag och söndag (medans Vic har pluggat ambitiöst. jag börjar misstänka att hon inte gör annat :/) med Tom och Clara. I OKTOBER!
 no comments (på cykel på väg t la plage, se nedan)


 dagens middag! mmm...


RSS 2.0