"I want to break free..."

Det är varmt, har mer än 20 grader och sool, and "I want to break free..." (Queen). Jag glömde min kamera på cirkusen igår efter föreställningen (ja, FÖRESTÄLLNINGEN! vi har förest'llningar med cirkusen denna helg. jag kontaktjonglerar... eller försöker i alla fall. nästan fullsatt dessutom, så det funkar inte att jag går och tappar kontaktbollen då heller!). Så, inga bilder idag, jag hoppas att mitt gammaldagsa blogginlägg utan visuella element ändå går fram i vårt konsumtionssamhälle där allt ska vara fort och effektivt ;).

slutligen är Mission TPE (dvs det där halvårslånga projektarbetet om konskt/filosofi och vad som är fiiint) över. vi höll vårt slutföredrag i tisdags, framför en filosofi- och en bildlärare (med dreads! det är bara bildlärare som kommer undan med sånt här nere). och tänk er, efter att ha "jobbat" med detta i sex månader stod vi ändå där utanför och förberedde inledning och slutsats precis innan... men inga blackouts i alla fall :). och nu: aldrig mer TPE. det är nånting med såna där arbeten som jag inte gillar, typ känslan av att man måste hålla sej enligt tidsplanen för annars får det ut över resten av gruppen. och jag och tidsplaner går verkligen inte ihop.

eftersom min klass är ett hopplöst fall har jag mer eller mindre övergett dem. för att göra livet så smärtfritt som möjligt för alla inblandade.

i måndags liftade jag för andra gången i mitt liv. efter att ha lirkat till mej en extra cirkusträning (var tvungen att dra tidigare från franskan. administrationen har nog känslan av att jag undviker plugget..) höll jag på att missa tåget tillbaka till internatet för jag var så inne i träningen, så jag körde nödlösningen; ut med tummen. alla liftar här! det finns folk som liftar till träningen varje gång :P. värsta exotiskt. och, jag hann med tåget.

skicka en tanke hit så att jag inte tabbar mej i mitt cirkusnummer i eftermiddag (för idag är det massa som jag känner som tittar :S),
kram !!
sommaire

slut på lovet i måndags. neej. promenad i brist på jogging när knät krånglade:
  

urval ur graffittikollektion från Lausannes centrum (förra fredagen; Romane min värdsyrra ville gå på öppet hus på ett naturvetenskapsuniversitet där borta, så vi hängde glatt på men höll oss borta från plugget...):


     

cirkus hela lördagen (följt av middag i cirkusköket, Léa fyllde år :D. fast jag var tvungen att dra innan allt "började" för det sista tåget gick 20.45. förbannad äro den fransk/schweitziska kommunaltrafiken!). förberedelse för le spectacle:

   

jag vill stanna här och bo på cirkusen.

kraaaaaam :)


njut av min fartvind :P


igår kom jag och Romane (min värdsyrra) hem från le Chinaillon (se ovan), finfin skidstation i Alperna, med lysande näsor pga solöverskott, kollapsade benmuskler och feta smajl. jag har dessutom lyckats skaffa mej ett aningens ofunktionellt knä och en stukad tumme (samtidigt som jag pajjade telemarkskidorna som jag fått låna... var därefter tvungen att klättra uppför pisten i 20 min med skidorna för att ta liften ner, och därefter gå ytterligare 40 min för att komma till stugan... med paj tumme. haha :D).

ärligt, vi har skidat som galningar; förmiddag på telemark och eftermiddag med Dan, gift med Mano som lånar oss telemarkskidor och tar med oss till skidstationer hela tiden. Dan gillar inte pister så mycket verkar det som, för med honom har vi bara åkt galet branta puckelpister som ger mej svindel med honom... jag och Romane var först ut i pisten på morgonen, åt kortaste lunchen och kom hem till stugan sist - träffade knappt resten av ungdomarna. fast vi var äldst. och de andra höll hov kring Charles, 15, som hängde i hopparken hela dagarna där de andra skulle filma honom :P.
posarN ;)
har ätit som kungar, godaste lasagnen jag smakat, godaste gratängen jag smakat.. och sju timmars skidåkning är rätt effektivt som krydda :). jag ville knappt åka därifrån efteråt... har inspekterat mina skador och rehabiliterat idag.
Le Chinaillon
Romane provar galen mössa under liten runda på byn


brantaste puckelpisten jag sett, trodde vi skulle trilla av...

the moment of relief; ta av pjäxorna...
resultatet av för mkt skidor (Barnabé)
resultatet av för mkt folk i stugan (ont om sömn men destå mer poker)

peace out and love !

RSS 2.0