det med ganska stor sannorlikhet absolut sista blogginlägget i världshistorian

wesh, ca roule? (=ung. tja, läget?)

om ni förväntar er nån sorts summary av mitt fabulösa år utomlands lär ni bli besvikna ;) i slutändan insåg jag hur som helst att folk är folk vart du än åker (nämen?). det känns ju skönt att veta liksom, att det inte ommodelerar hjärnan att äta för mycket baguette och fransk ost.

jag har looov. har nog failat min bac de francais, men det gör inget, för efter gick vi på bio och såg Le chat du rabbin :) jag skrattade massor. annars; badar, cyklar, badar, chillar... det är så lugnt att jag nästan blir stressad :P.
har haft återträff inklusive heldagsvandring, rollerblades med lillsyrra och BBQ, med min förra värdfamilj. dom är så himla laid-back att jag undrar hur de inte ramlar baklänges XD det var verkligen väldigt njutbart.

på toppen, 1650m...

i Frankrike har de en något modernare version av midsommar: la fête de la musique. föreställ er ett par dagar varje år, då hela stan/byn förvandlas till en gratiskonsertarena med musik för alla smaker, mängder av stånd med massor av mat, och ännu mer folk överallt... det är ungefär så. varför har inte vi en nationell musikdag?! ska skicka ett officiellt mejl till Reinfeldt och klaga.

hur som haver, i lördags var vi på musikfesten version Geneve med värdfamiljen - jag ska flytta dit. min hjärna har liksom bestämt det utan att ens fråga mej först. tittade på klezmer, lite jazz, dancehall och folk som spelade på pianon utställda lite varstans i stan (det finns en förvånandsvärd mängd pseudo-proffspianister i Geneve...). det var verkligen idylliskt.
jazzband i Geneve :)


igår, efter en eftermiddag som oftast på Genevesjöns enda sandstrand (som är fet och ligger 500m från där jag bor.. jag är grymt bortskämd med läget.) med Clémence och fyra till gick vi på Thonons motsvarighet. det var mycket mer högljutt... men najs, och vi hade till och med hittat nån som kunde skjutsa hem oss efter. så vi slapp leka uteliggare.

fête de la musique à Thonon :D

jag utnyttjar de sista dagarna för att profitera järnet; idag Geneve, med Clémence och Thibault från cirkusen, imorrn Lausanne (och "svensk" middag på kvällen). på fredag och lördag cirkusföreställninger (måste nog börja förbereda mitt nummer :P). måndag, några vänner på hejdågrej. tidsdag, SVERIGE!! och jag har köpt med mej Carambars, det godaste godiset Frankrike har att erbjuda... (utom smörkola men det är så förbubblat dyrt.)

ska gå och lägga mej innan jag somnar på
tangentborkjnkllmklmnnnnnnnkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

nedräkning

känns lite som om jag redan är hemma, har sagt hejdå till alla på skolan som slutade i fredags, kommer sakna dem (till och med mina room mates som firade sista kvällen på internatet med att högst olagligt röka varsin cigg i fönstret vid 11 på kvällen :P)! fransmännen må verka bra frostiga i början men om man bara skrapar lite på ytan är de ju nästan lika bra som oss svenskar ;). jag kan absolut inte få de små grå cellerna att fatta att snart är jag hemma, hemma är nästan som typ på film. typ lite luddigt i kanten.

gårdagens fynd!


det som hänt denna vecka....
har slutligen (troligen) fått på papper att jag pratar franska; gjorde internationellt prov vid namn DELF i tisdags hela dagen. det var inte i mitt plugg, tvingades obarmhärtigt upp klockan 5.40 för att ta tåget till en liten håla i bergen. det var en massa sköna korovarer och albaner där också som gjorde provet. det var värsta mysiga lilla byn, massa grönt och jag åt frukost när jag kom dit på en bänk i solen. blev lite oroad när jag inte stog med på listan över de kallade i entrén... men det ordande sej :P så jag hade det rätt bra. det är galet, när jag träffar nytt folk nu är det så mycket lättare än i början. jag är en annan människa nästan (det är i alla fall lättre nu att visa hur uuunderbar jag är :P)

har ett flyg hem bokat: den 28 juni. 16 dagar. ikväll, återträff med min vinter-värdfamilj :).

puss och kram skumbanan!

jag skäms.

för nu hoppade jag ju över en helg igen; misstänker att jag är offer för hjärncellsmanipulation för detta är inte likt mej.

förövrigt var detta på väg att bli ett lång, fint inlägg ända tills datorn fick den oerhört trevliga idén att radera hela texten när den var nästan klar. jag hade gärna undvikit att låta detta gå ut över er, men det blir nog rätt kort ändå...

viktiga saker som inträffat sen sist:

  • utlärning av svensk dialog till två tjejer på cirkusen, helt oskyldigt, blev instoppad i deras föreställning (förra helgen) på ett mycket random vis... i original:
    http://www.youtube.com/user/luminescenti?feature=mhee#p/u/0/QQMpysOrb1s
  • jam i värdfamiljens källare, med värdbror, hans kompis och värdsyster. trodde inte improvisation i grupp med gitarr och piano var så kompatibelt med fiol, men det blev jätteschteek :D. avslutade med ett parti fotbollsspel, som jag med mina ickeexisterande reflexer hjältemodigt gjorde att jag och värdbrors kompis Quentin förlorade...
  • lyckats tämja det fina hjulet på cirkusen till den grad att jag nu snurrar infinitivement och dessutom (vilket har gett mej helt svullna handflator :/) hjula däri :
  • haft kalas post-föreställning med folket från Dysenterie Cérébral i direktörens, hm, koja? låda? inklusive mycket livlig diskussion om huruvida vi verkligen väljer nåt här i livet eller om allt är öde/slump. jag är för att man väljer!!
  • badat på Mallorca-plajan 500 m från där jag bor :)
  • resten låter jag vara osagt (eller mera oskrivet) för jag får förhårdnad hud på fingertopparna om jag fortsätter knappa.

det verkar som om jag kommer hem runt den 21 juni!! så att ni hinner förbereda er mentalt på min återkomst ;) saknar er jättemycket!

virtuella kramar från Frankrike :D


RSS 2.0