konverterat till telemarkismen


cirkus förra lördagen. det är sjukt vad man kan roa sej med några paraplyer.. i onsdags, 4 timmar, var inte illa heller, typ helt uuuunderbart :) fast vi avslutade med 50 armhävningar, typ 250 m hopp med 5 kg i armarna och 140 situps. efter två timmar golvakrobatik och två timmar luftakrobatik. det skojar inte.

bon, förra söndagen fick jag en Uppenbarelse; vi testade telemark med skidgänget. och det är typ det bästa som har hänt mej! kolla bara listan med alla fördelar:

1. ingen skrattar åt en nybörjare på telemark. att bara lyckas hålla sej upprätt är redan det imponerande.
2. skorna deformerar inte dina stackars fötter (nåja, i normala fall. mina var lite små..).
3. hejdå frysa om tårna; till följd av det konstanta stadie av ansträngning man underkastar sej för att försöka förhindra en ytterst tveksam transportmetod, t.ex. på mage nerför pisten, håller man garanterat temperaturen.
4. telemark är en Riktig Sport, ingen j*vla lyx-smörja (tag inte illa upp, ni vanliga skidåkare). det ger ända nån sorts känsla av tillfredställelse...
5. till följd av det aldrig sinande behovet av total koncentration på vad man gör för att inte korsa de förbannade skidorna, eller köra av pisten, eller stå på fel skida, eller gå ned i spagat, eller..etc. uppnår man nån sorts stadie av högre närvaro och därför högre njutning (typ nirvana eller nåt).
6. alla som vänder sej om i backen för att, fyllda av beundran, följa dej med blicken där du lättjefulld svänger (läs: vinglar) nedför pisten gör det lätt värt.
7. dessutom, sprid inte detta vidare, men om man kan åka skidor är det.. svårt - men inte alls omöjligt. i början går det helvetiskt långsamt, men det blir njutbart förvånansvärt fort. kvällen efter kunde jag inte sluta föreställa mej att jag swochade ned för bergssidan på ett på telemark.


jag... ingen dålig station heller ! fast vi höll oss mest i de blå backarna...annars: har läst ut den fjärde och sista Pico Bogue (den där gudomliga serieboken). hur ska jag nu klara mej? läget är kritiskt ;).

idag ska jag baka kanelbullar (försöka, iaf) !!
kram !!


kallt.

känns som om jag har frusit hela veckan (till slut gav jag efter och köpte mej en ny tjocktröja), finns till och med lite snö nu. fast förra veckan gick jag ut barfota för att fota en ko som hade smitit, den var nästan i trädgården.

beviset.

det har stagnerat i skolan och jag går på stand-by det mesta av tiden; jag börjar oroa mej för min engelskanivå också för på den senaste uppsatsskrivningen lyckades jag smälla in två (2) förfranskningar. aj aj.

i onsdags gick jag en timme tidigare igen för att hinna till cirkusen. fick ont i magen redan på tåget (fråga inte varför, inte den blekaste), gick därefter 40 min med en gnagande, bultande smärta i magtrakten för att till sist nå fram till cirkustältet (i Sveriges färger!)

- där jag sjönk ihop i en liten, kraftlös hög när jag fick veta att de inte hade några värktabletter. dubbelvikt av smärta släpade jag iväg mej till närmaste apotek. skulle ha fått motorstopp om jag inte hade liftat tillbaka; det var första gången i mitt liv som jag liftade, men det finns fullt av fransmän som liftar hela tiden!
till slut missade jag mina första två timmar cirkus, men jag hakade på akrobatikträningen iaf (så nu har jag träningsvärk, fortfarande..). jag vill flytta in i det där tältet, det är dessutom fyllt av trevligt folk så det kan knappt bli bättre.

klart slut.

PS. ni fina som skickat brev och paket: ni värmer bättre än min nya tjocktröja! tack <3! dessutom har jag nu fyllt mitt mörkchokladförråd så det räcker fram till påsklovet ;) nej men ärligt, det känns jättemysigt att komma hem på helgen och upptäcka en liten bit sverigekärlek som väntar på mitt skrivbord. DS.


tjena :)

jag har tagit ungefär fem bilder denna vecka så det blir inget panorama idag...

efter lite manipulation av kontakter och skoladministration har jag lyckats genomdriva projekt: cirkus-onsdag; numera får jag skippa sista historiatimmen varje onsdag, för att kunna ta tåget till cirkusen i utkanten av Génève, vid kvart i ett (mitt ordinarietåg finns inte mer, RIP..). fyra timmar cirkus varje onsdag; jag trivs som en soldyrkare i, öh, solen :D. fast det förhindrar inte att jag sedan i onsdags tvingats leva med en smärtsam, alltäckande träningsvärk, detta till följd av en viss dos övermod (valde två timmar luftakrobatik; död, + två timmar golvakro... hjärnan i armhålan?) samt småsadistiska tränare: "nu har vi haft lov, så vi startar med en extra hård träning för att snabbt få er i form igen". men ahh! lycka! dessutom är det bara en massa skönt folk där borta :).

fast den här kon skrämmer mej varje gång på vägen till cirkusen (alltså, den är av plast)
 
det glider på, ska käka sushi (typ) med Estelle, Marine, hennes kille å några killar till imorrn, om allt transporttrassel ordnar sej. jag vill ha moppe! jag känner mej.. fast!
har snöat in på arty serieböcker; "De mon chien comme preuve irréfutable de l'inexistence d'un dieu omniprésent" av Manu Larcenet (som är min nya idol) följer mej överallt. för ickefrankofona rekommenderas google translate för bättre förståelse av titeln...

protagonist i "De mon chien.."

har hittat yogité, samma sort som jag dicker hemma. den hårda kampen för överlevnad funkar bättre med en kopp varmt té till frukosten, så tack för det.

gonatt, bisous :)


flip-out: 15 grader ute idag.

GOTT NYTT ÅR!! pga dålig planering från mina vänners håll och god planering från Romanes firade jag till slut m densamma och hennes vänner (man kan ju inte säga två timmar innan middag på nyårsafton att, förresten, ni skulle inte kunna skjutsa mej en timme så jag kan fira med mina vänner?...). men vi hade kul, dansat i 7 timmar. bizarrt morgonen efter, kanske pga sömnbrist, men jag hade vant mej vid att dansa konstant och kunde inte stå still :P. (tack familjen och Anja för tomtebloss; dom vet inte ens vad det är här nere... fyrverkeribrist förövrigt!)

 
hade en dålig dag igår men mina vänner här plockade upp och trasslade ut mej så det fixade sej, tack gubben i himlen för att det finns folk jag kan räkna med här. annars har jag gått på halvfart hela veckan; det var så najs med lov hemma hos snälla värdfamiljen att det är lite svårt att ställa om. jag är nog inte en särskilt flexibel människa. lite motivationssvacka. och ärligt talat, alla mina skolämnen är rätt värdelösa utom franskan och konstlektionerna.

jag har förstått hur man skriver en litterär, argumenterande text på franska, att dömma av min franskalärares kommentar (synd att hon var tvungen att snacka om det inför hela klassen. stön). jag hoppas att de inte tänker förvänta sej att jag presterar lika bra i fortsättningen, för då blir de nog besvikna. jag la ner en hel del tid på den där uppsatsen för jag ville kolla om det gick. men, eh, tjoho, jag har alltså fortfarande en fungerande hjärna :P.

dessutom har jag blivit arty... köpte ståltråd i torsdags till mitt konstprojekt, och idag har jag ägnat morgonen åt att, beväpnad med min översättningspenna, fördjupa mej i fransk poesi. nästa bokprojekt: "Candide", Voltaire.


Le Grand Bornand i söndags. vackert, vackert men det är sjukt konstigt med perspektiven när det är dimmigt, visste inte var pisten var... eller i vilken hastighet man åkte...

gjorde en magnifik vurpa; rullade ungefär 50 m nerför en glashal puckelpist till följd av att jag korsat skidorna. ramla i all ära men då vill jag ha en större publik.
jag har en känsla av att det inte är så bra att stoppa tomtebloss i munnen. men det blev ett kul foto :D

jättekram till hemlandet! <3


RSS 2.0