fast nästa gång tar jag bilen upp..idag har jag testat ski rando och, seriöst, jag fattar inte grejen. jag, Théo och 16 vuxna från vår galna utflyktsgrupp, som jag typ inte känner. jag hade fått låna ett par antika skidor för ändamålet, som vi hade justerat för att passa till mina utförspjäxor. innan avfärd skulle man fästa nån tyggrej under skidorna för att få fäste. därefter följde 2,5 h promenad brant uppför, med skidor och pjäxor. 750 meter höjdskillnad, det var typ Mount Everest. Théo den lilla smurfen trampade glatt på (kan han sluta vara så förbannat vältränad?).

det värsta: att åka ner tog väl 40 min men det berodde mest på att alla stack skidorna i vädret hela tiden. snön hade en mysig skorpa som effektivt förhindrade eventuella försök att svänga. man var tvungen att hoppa för att få snurr på skidorna! så sjukt ovärt... slitjobb upp, 'hjälp-jag-kan-inte-åka-skidor' ner. uppenbarligen MÅSTE jag testa igen :D


lunch på toppen (ca 1900 m.ö.h.)

Théo till vänster


kram på er :)

god jul, goda pepparkakor (snön är det nog bäst att inte smaka på)

tjo !

sedan sist har jag... spenderat. ätit. och, inte så mycket mer :), jo, dansat - Romane fyllde år och när det är musik på blir allt bara mkt lättare om man håller sig på dansgolvet.

det var i måndags, började med heldag på fjället. fast det var inte så mkt snö kvar, alldeles sorbet den som fanns också. det var jag, Romane och 5 av hennes kompisar. jag frös trots fem plus, normale. men det är ju alltid skidor, tjohej :). efter drack vi varm choklad, drog hem till Romane och 'förfestade'. i Frankrike är det inte bara vuxna som har jättelånga middagar; först försnax (hungrig...), dans, snack, vänta på att alla kommer (hallå, jag är hungrig??). sätta på potatisen till la raclette, en smält ost/skinka/potatis-historia (va, ska vi vänta på den också? klockan är ju 21 redan!). krångel med potatisen (nä nu får det väl för faan räcka, jag svälter ju här!!) :P. till slut åt vi vid 22... Romanes vänner är schyssta. jag har upptäckt den nya "Alors on danse" fast den är med tysk brytning... :
http://www.youtube.com/watch?v=exybDvFiVP0

jag hade köpt såna där ballonger som man gör djur med till Romane.
det spårade lite... hehe. sen sov de här allihop. jag och Maverick drev på om isbjörnar och igloos (vi har tydligen -40 året om i Sverige).
efter att alla dragit var jag tvungen att jogga för jag höll på att tuppa av.

köpt skidor i tisdags, hittade ett kap. en säsong, typ 400 euro avdraget på ett par skitbra skidor :) köpt skidkläder också.hittills har jag bara testat dom till snöbollskrig och pulkaåkning, men tisdag, onsdag och torsdag blir det hardcore, tillbaka i pisten :D.

julafton härnere var inte så dumt (det kom ju snö, på morgonen 24...). och jag hade ju bakat pepparkakor. foie gras var inte gott. men kalkon och deras potatisgratäng, mmm :). Sverige hade skickat ner en hel del paket trots att min egentliga julklapp var bidrag till skidutrustning, mamma hade stickat en jättefin mössa! här placerar alla sina skor under granen så man vet var man ska lägga respektives julklappar :P. fast de har plastgran. hmpf.
 Isabelle och Hervé, mina värdföräldrar. 
jag, Théo och Romane har snöbollskrig :)
 god fransk julmat...

klart, slut. snart ut i skidspåret... kram på er, jag saknar er lite i alla fall ;)

hej :)

om fem dagar är det jul. jag stannar. det är jullov här nu, fast jag har fått massa läxor - det är inte lika heligt med lov här som i Sverige. lärarna lever i nån sorts villfarelse att gymnasiet faktiskt är till för att plugga. vet inte hur det blir med det. men mitt nya konstprojekt på temat "un livre comme un lieu, un lieu comme un livre" skulle behöva lite omsorj. det står tämligen stilla. nedan, bildlektion. notera handuppvärming längst bak (det är inte varmt i konstsalen), och jonglering(?) med färgtub till höger...

de har ändrat tågtiderna, så nu kmr jag få skippa sista historiatimmen varje onsdag för att hinna till cirkusen. dessutom hinner jag vara med alla fyra timmarna träning. två timmar vad jag vill plus två timmar mördarakrobatik. veckans höjdpunkt. (träningsvärk.) kmr tillbaka till internatet vid halv 8. det är bisarrt, det är inte särskilt många som lämnar internatet på kvällarna för att träna eller så. jag förstår inte hur de står ut; det händer ju inget där. tjejerna i min korridor provar kläder, läser modetidningar, pluggar och tittar på lite vad som helst på tv. jag tränar måndag (joggar), tisdag (hiphop med Laureline från internatet), onsdag (cirkus) - kvar är bara torsdagen. egentligen, internatet är som bäst när jag kan hänga med dom jag käkar med, under och efter middagen fram till 8.
annars var det la fête de l'internat, tema MTV, i torsdags. det ska va lite som nollning men det är mkt snällare. sistaåringarna hade hittat på en hel del skoj, danstävling 2ndes mot 1ères, provsmakning av fruktasvär smet ihoprörd av diverse specialiteter från Haute-Savoie, dansuppvisning till Lady Gaga med bling-bling-tights sexystyle :P. de hade tagit mängder av foton också, på töntiga täcken, pyjamasar, filmat folks skumma kvällsaktivteter. efter var det nattklubb. jag (hiphoppare) och Carine (Avril Lavigne) :

 + playboy bunnies från min korridor + flip-out!

det var faktiskt skitkul :D

igår åkte vi skidor igen. med nån sorts skidgrupp som jag och fam är inskriven i, vi var typ 20 pers i tjugo cm puder, nästan tomt på folk annars i stationen, Sommand-Praz de Lys. ingen jättestation men det märktes inte mycket där vi var ute och gled i lössnön. Théo hade av sin skida :P:P:P
fett stolt var han också.. ^^
jag vill åka skidor varje dag. dessutom är jag och mina pjäxor fortfarande på förvånansvärt god fot. känner på mej att vi håller på att inleda ett långt och stadigt partnerskap. och imorrn we go again (om det inte regnar :S var kallt igår men imorrn ska det regna!). det är trots alt inte så illa här.

skönt med lov. förresten, pepparkakorna blev rätt goda ändå, trots deras helsuspekta sirap :). min klass tyckte om dom också.
 
GOD JUL (om 5 dagar)!!! <3 :)

11 december: första alpskiddagen!


cirkusträning förra lördagen :D Sevan och Thibault.

förresten, förra söndagen förändrade Théo (min värdlillebror på 11 år) min vy på långfärdsskidor för alltid. jag trodde ju ända på nåt sätt att det vi gör hemma typ fyra gånger om året var långfärdsskidåkning, men jag hade nog missuppfattat det. jag upprepar, Théo är 11 år. visseligen tränar han långfärdsskidor i en klubb, men han drog för helvete ifrån mej innan jag hunnit sätta på mej skidorna. tja, det var soft ändå och han lärde mej lite teknikgrejer (han har redan utvecklat den typiskt manliga förkärleken att förklara för folk som är sämre än en själv...). han släpade runt mej 10 km medans min värdmamma Isabelle softade i värmestugan. efter vaer jag skitnöjd.

fast jag tvingades dedikera min söndagseftermiddag till något jag är glad att vi inte har i Sverige; un dissertation. dvs en minst fem sidor lång analys om nåt luddigt ämne, i vilken allt måste exemplifieras med höglitterära alster som noggrant ska förklaras. hela grejen ska dessutom följa ett löjligt rigoröst regelsystem. min hjärna blockade och jag lyckades inte få klart skiten förrän igår fast den skulle lämnas in i måndags. tur att jag är undantagen från delar av den franska skolans regelsystem för annars hade det blivit giljotinen på det. men jag var stolt (fast den var en språklig katastrof...).

vad vi gör på håltimmarna (Paul och Estelle).
 
vad vi gör på håltimmarna 2 (Estelles ben och Marine). jag har haft löjligt tur med vänner här. det som stör mej är att jag inte kan leva upp till mina egna förväntningar om hur jag vill vara pga språkliga begränsningar (j'en ai marre).

köpte pjäxor i tisdags. ni vet, pjäxor är ju alltid sjukt obekvämt och dyrt och egentligen vill man ju bara slippa. omöjligt att hitta ett par som sitter som betong så man kan åka med dom, men inte tar kol på en - tills jag stoppade fötterna i dessa. Nordica frälste mej on spot; det var det första paret jag provade men jag kände hur mitt hjärta sa "jaaa!" :P. efter provade jag typ sex par till för at vara säker, men de var som en skänk från ovan. aldrig har jag köpt något så dyrt innan utan att tveka. (skidor är en annan fråga.)

när jag ända snackar om skidor - idag åkte jag för första gången i mitt liv utförsskidor i Alperna. med Théo, Delphine och Hervé (Romane hade ridning), samt ett par av familjens vänner. Avoriaz (som tydligen stavades med z på slutet. alltså, det hörs ju inte, kan dom inte bara skippa det där z:t?!), trodde först inte att det skulle gå för all snö smälte förra veckan men det var nästan perfekt snö och jag tog en tripp till himlen. hittade till och med lite (lätt sorbeigt) puder! lite ur form men det var sjukt najs, och jag provade ett par inte så dumma skidor också. fast det stör mej att det är blommor på alla tjejskidor. jag vill åka skidor i morgon med, går inte men det verkar bli nästa helgen om det finns snö :D:D:D:D.

Hervé på lunchpausDelphine

när vi kom tillbaks efter skidorna försökte jag göra pepparkaksdeg. ska köra in den i ugnen imorrn men jag tror den blev lite konstigt för deras sirap är.. nåt helt annat. men det gör inget.

godnatt och kram på er :)

ny adress (glömde. guldfiskminne.)

c/o Breysse
Chemin de la Vignette Cursignes
74550 DRAILLANT
FRANCE

<3

i landet där man inte vet vad en snöplog är

i onsdags snöade det. typ 50 cm. från 1500 till 300 elever och dessutom var hälften av lärarna borta. hallå, ni har snö varje år! de har fortfarande inte plogat i Thonon. på förmiddagen när vi hade tre timmars hål pga lärare fast i snökaos gick/halkade jag och Marine in till centrum för att köpa crêpes, men det var stängt för det snöade för mkt... fail. men det var mysigt med pytteklass :).
Marine beundrar mössor i skidaffären :) (hittade ett par högst beundransvärda skidbrallor också...)


Laureline efter hiphopen - vet inte om ni har noterat det men det SNÖAR!!

saknar julpynt. alla ljusslingor i trädgårdarna, adventljusstakar, adventskalender, glöggbjudningar, pepparkakor (ska baka det imorrn :D), lussekatter, snölyktor (har dom aldrig hört talas om), snögubbar; var är ni?! ska strejka och köra enmansluciatåg den 13!

vi hade stort snöbollskrig onsdag kväll på internatet. jag blir skitglad av snön :D fast jag kan inte jogga längre. sprängs snart av energiöverskottet.

i torsdags var det HIV-dagen och konsert på skolan, fullproppat i salle poly där band från skolan spelade. såg ett jättebra rockband fast rösten på han som var sångare dödades totalt av de kassa högtalarna... men det var najs endå.

"AAAAAAOOOOEEEEEY!!"

i torsdags var jag och tittade på skidor med värdfamiljen. tydligen har ALLA här Dynastar. men jag är ju som pappa, måste kolla upp allt innan jag köper... men dom är schyssta, min nya värdfamilj. nästa helg ska vi åka och testa skidor i Avoria, en skidstation i närheten :D.

saknar er, kram :)
 
PS. puppy jump på iPhone finns här också! känns som hemma :P


RSS 2.0