om min snigel-känsla

jag har bytt hem. igen. nu bor jag hemma hos Clémence (på min skola, i samma klass som Romane) och Raphaël som går på min cirkus. jag känner mej lite som en snigel, som byter skal hela tiden. man får inte alltför mycket fästa sej vid skalet för förr eller senare (fast snarare förr) blir man ändå tvungen att ta sitt pick och pack och sticka. fast det är lättare sagt än gjort när man har ackumulerat så mkt grejer som jag lyckats med.. mais passons, jag känner ju männsikorna så jag har en betryggande känsla av att det kommer bli schtek.

ska försöka summera mina två veckor på ett någorlunda kompakt vis. det var ju massa svenskar här under en vecka; torsdag till torsdag. dessutom var min pappa här, min egen riktiga pappa. pappa är precis som han ska, som vanligt (känns skönt att han inte har förvandlats till nåt cybermonster medan jag varit borta även om det gav mej lite lust att packa ner mej själv i hans resväska och följa med hem till Sverige. fast det hade nog varit rätt obekvämt i hans resväska ändå, så det var nog lika bra att jag stannade.) dessutom slog han sitt marathonrekord med en minut när han var här *skryta över duktig pappa i brist på egna bedrifter i liknande stil* ;). det var roligt med middag hos värdfamiljen när alla skulle försöka prata engelska. fast mest var det jättegott... de hade smällt ihop en potatisgratäng som smälte i munnen och ett fullkomligt överjordiskt grillat kött som jag fortfarande hallucinerar av att tänka på, och detta toppat med en ljuvlig äppelpaj... mmm...

pappa i Genève med mej (fast jag syns inte för jag tog fotot) precis innan nirvana i glassform.

naturligtvis hade vi förhör på 1a och 2a världskriget första lektionen på måndagmorgon dagen då pappa åkte, vilket jag helt hade glömt, och dessutom var jag 10 min sen eftersom att jag bodde på hotell natten söndag-måndag och både jag och min käre far är tidsoptimister.

pappa hade med sej endel grejer som jag saknade också, i synnerhet tre par nya Happy Socks. jag känner mej numera lite mer hel som människa. 

med mina jämnåriga landsmän hann jag ju inte hänga så jättemycket eftersom jag hade lektioner (vilka jag ändå har följt mer eller mindre), men jag hann med en middag, festen för svennar och fransmän, en lunch på stan (fast där rök mitt matteförhör. men det var det fett värt för den chèvreostsalladen.) och en bowlingkväll. svenskarna var assköna (såklart; det var ju svenskar :P).
 
sann skönhet kan inte beskrivas med ord.

vi hade verkligen jättekul på bowlingen. fast det var nära att jag inte ens kunde ta mej dit tack var min som vanligt mycket välorganiserade karaktär. jag trodde ju att bowlingen var i Genève, fast den var nära skolan i Thonon, så jag höll nästan på att fastna efter min cirkusträning i Genève. jag ringde Romane när jag satt mej i spårvagnen mot Genèves centrum... hon säger "men, vi är inte i Genève!". till slut blev jag tvungen att lifta till Annemasse station för att hinna med tåget, och sen lyckades jag springa till dagens sista buss till bowlinghallen. skills. fast sen fick jag inte duscha när jag kom till internatet vid 22.20, jag som hade tränat cirkus i 6 timmar innan bowlingen...


 
ett kul hjul till, med Thibault i :)

igår hade vi nästan tårdrypande avsked hos min förra värdfamilj. jag ville nästan inte åka därifrån, jag har ju bott där 5 månader. de är bra folk. 

utvalda delar av min nya familj: 
 

jag säger som Robert Broberg: neej, nu får det väl för faan räcka!
kram! (citat från mej, inte från Broberg)

PS: ny adress:

c/o Piot
Chemin de Cherulle 145
74140 EXCENEVEX

DS.

ett litet livstecken

hej :)
denna helg är jag så fruktansvärt uppbokad att jag bara hinner skriva typ två meningar här... men ni vet hur det är att vara känd, vissa saker blir man alltid tvungen att offra ;). pappa är här i helgen och springer marathon, så igår var vi i Geneve. dessutom har det kommit hit 18 svenskar på utbyte från Sthlm, och igår var jag på deras lilla fest, kul. det bor en till svenska här just nu pga det... jag är officiell översättare.

annars har jag bara en annan viktig sak att säga: I ONSDAGS SATTE JAG MON RONDAT-FLICKFLACK SJÄLV!!!!! och efter kunde jag inte låta bli att slå typ 20 till.. flickflack själv var ju mitt livsmål, jag kommer ihåg att jag sagt typ förra året att när jag satt flickflack är allt möjligt.

kärlek till er :)

hej igen :)

jag har inte så mycket att klaga på den här veckan ;). har monterat trampolinen hos värdfamiljen :D
Théo hoppar trampolin iförd sovsäck, fråga inte varfifrån han fick idén. foto: jag :)

det är sommar här och vi har börjat med klättring på idrotten.. vidden av allt männsikan har uppfunnit för att ge sej själv hjärtklappning slutar aldrig att förvåna mej, men det är ändå (med ä mamma, right?) feeeeett fint. jag gillar känslan av att man kan ramla ner och dö (även om idén att dö i sej inte tilltalar mej särkskilt mycket). vi klättrar på värsta skitstora väggen i högstadieskolan intill gymnasiet där jag går. känns värsta lyxigt, jag vill också ha en klättervägg.

har sett film med filmklubben i plugget ocskå. en annan grej som aldrig slutar att förvåna mej är min svaghet för fullständigt obegripliga, kulturella filmer. denna vecka såg vi Tu ne tuera point (alltså, det femte, öh vad heter "commandement" på svenska? - Du skall icke döda), en polsk, ful, hjärtskärande historia. fast eftersom att min hjärna är defekt tyckte jag förstås att den var mästerlig. det är fett kul efteråt när vi ska diskutera och filosofiläraren som driver filmklubben spårar ur i sina intellektuella diskussioner.. :P i Frankrike har alla filosofi på gymnasiet. jag är avundsjuk.

på cirkusen försöker vi förbereda föreställningen till 13-15 maj, men alla har alldeles för många och alldeles för olika idéer... stön. fast jag har hittat en ny Passion: la roue cyr. detr är jättesvårt förstås, just därför... men jag kan snurra tre varv nu!
 
inte jag! foto: Google...

de jag (försöker, iaf) sätter ihop föreställning med. jag upp-och-ner längst till höger! foto: Jarek, min polska akrobatiktränare :P(vad *** ska jag hitta på för rubrik den här gången då?!)

jag vill inte gör er avundsjuka (fy ellen, det är fult att ljuga!) men vi har 20 grader och sol här. det är ungefär som svensk sommar. fast.. det är ju lite konstigt, jag kommer ju komma hem sen och tvingas anpassa mej till den riktiga svenska sommaren dvs 15 grader och småregn. helt upp och ner.

veckans Händelser:
- kanske nämnde nån gång att vi hade föreställningar på cirkusen? jag tappade inte kontaktbollen en enda gång på söndagen!  i Frankrike säger man "merde"(=skit) i stället för break a leg, för förr i tiden kom folk till cirkusen med skitiga skor. alltså, enkel matte: mycket folk = mycket skit ;). fast matten kommer jag annars inte ihåg mer än fragment av. det som de kallar "matte" på literaturlinjen i frankrike handlar egentligen om att lära sej namn på grejer och inte om att räkna.
- har smakat den franska fonduen! det är gott... men fransk svamprisotto är godare. och äppelpaj.. jag börjar bestämt bli hungrig (igen).
- i måndags med filmklubben såg vi en krigsfilm från 1915, The Birth of a Nation. utan tal, svartvit naturligtvis. och, 3 h och 5 min lång. filosofiläraren som är ansvarig säger att nu kan vi ju åtminstone säga att vi sett den, men ingen har ju ens hört talas om den (vilket inte förvånar mej. dessutom var den rasistisk.)! men till nästan gång har han lovat oss en kort film från 80-talet som varken är svartvit, stum eller långrandig. tack gud för det.
- vi har blivit betygsatta igen. jag har sänkt mej, verkar det som. känns fett bra att kunna skita 100%igt i det :P.
- igår (1:a april) lyckades jag lura min värdpappa att jag skulle botoxa läpparna, och mina fina föräldrar att jag hade tatuerat mej; ett hjärta med texten "mamma & pappa" i. trodde mamma och pappa skulle bli arga men efteråt sa mamma att "ett litet hjärta med M och P i skulle ju inte skada"... no comments ;).  
- mina cravings efter en skateboard vägrar lämna mej ifred. jag kommer vara pank när jag kommer hem.

det ända jag har fotat sen sist, fy skäms på mej:
  
blommor. shit, vad händer? sedan när är jag typen som går runt och fotar blommor?!

skickar en solig 20 graders-puss :)

RSS 2.0