yes! it's on and poppin'..


frukost på internatet..

måste bara göra ett litet inlägg om att jag har fått en asskön ny värdfamilj (som har wifi. slut på internethelvetet). pappan Hervé har lånat ut typ 20 franska skivor till mej, lillebror som tävlar i längdskidåkning (!) har adopterat min favvoserie Pico Bogue och dom är jättesnälla och avslappnade människor. yes! ätit hemgjorda pommes frites t middag... och välkomnades med två paket chokladkex på skrivbordet - inget går upp mot mörkcholklad om man vill muta in sej hos mej :P

på torsdag ska vi kolla på skidor till mej :)


la belle Estelle som har klottrat sönder min kalender (ingen plats kvar för matteläxan) :)


jag å Tom efter mission Snö igår!
Théo, Hervé, Romane och Delphine (mamman saknas på bilden... ) i nya familjen (hemgjorda friten figurerar i vänsterkanten)!


oversattning till "fjallkansla" sokes (beloning utlovas)

hade skrivit halva inlagget nar det forsvann for jag kom at nan *$^@ knapp. om internetsladden til min dator hade funkat hade jag lagt upp lite bilder ocksa (har en magnifik pa Estelle till exempel... hon gar i min klass och ar asskön).

det borjar iaf ta sej; plotsligt har jag nyarsplaner, julplaner och dessutom har snon kommit! snoade 20 cm och jag och Tom drog fram pulkan, tefatet och skjartlapparna. mina jeans blev dyngsura. sen skulle jag ju byta vardfamilj (planerat sen borjan da Vic ska till Argentina) denna helg, igar, men Cathérine ogillade skarpt idéen att klattra upp till Draillant dar min nasta vardfamilj bor sa till slut vande vi tillbaka och kakade upp den ena kakan hon hade bakat till det tilltankta fikat med dem framfor tv:n igar kvall.

vi ska till nya familjen om typ 10 minuter. hoppas dom ar snalla. dom heter Breysse i efternamn, later inte det lite som en ost?

trivialia: jag har denna vecka haft min forsta uppsatsskrivning pa lektionstid som resulterat i nagot som faktiskt mer liknade en uppsats an en oorganiserad katastrof; analyse d'oeuvre av en tavla av James Hopper, pa arts plastiques (=bild). gissa om jag ar skitnojd?! 

peace out! :D 

ett livstecken kommer lastat!

jag har bott hos Clémence lordag - sondag denna helg; vi hade forestallning med cirkusen pa sondagen och repade hela lordagen.
Clémence
jag korde poi (utspokad som spindel) med tre jatteschyssta folk, Vivian (det ar faktiskt en kille...) som ar akrobat och Adèle (kontaktboll) och Léa (ring). vi hade oppningsnummret; skont at slippa nerva sej hela forestallningen i vantan pa sin tur :) det var jattekul och jag vill bara trana hela tiden. hemma hos Cémence sag vi pa Step Up 2; superfranskt. det var jattenajs hos henne. hennes foraldrar har flummyrken och vi diskuterad vikten av att maten ar snygg :P. internet laggar fortfarande pa min dator sa jag var tvungen att lana vardfamilens.

veckan var ocksa mycket battre an forra. kande mej mkt mindre neandertalare.  
Laurine och Stève
 
Adèle var ocksa spindel :)

Clémences ass samt partner, dom var Barbiedockor... det var tema "vad du kan hitta pa vinden".

synd att jonglering inte blir bra pa bild for en tjej vid namn Eva framforde ett helt amaaazing jongletinsnummer. hur som helst ar cirkusen mitt nya hem. 

forra helgen laggade internet mer an vanligt

alltsa kunde jag inte publicera det vackra inlagget jag hade kampat med att fa ihop. resultat: décalage; jag presenterar: forra helgens inlagg. om jag hinner (cirkushelg, man ar fullbokad :P) smaller jag ihop nat fint pa sondag till er fran denna vecka...

"i fredags pratade jag med Olivier om macarons, jag sa att jag aldrig hade smakat det. han sa att han skulle baka och ta med, jag glömde det efter 30 sekunder. miljoner gånger har folk sagt att "det måste jag visa dej sen!" sen jag kom hit, ingen chans att man kommer ihåg det. men på måndagen efter maten, när vi hängde i étude-salen, bjöd Olivier på macarons som han hade bakat. och ni vet, dom ser ju ut som maränger, men det smakar typ som kladdkaka/brownies! en tous cas, jag blev jätteglad. det var veckans händelse.

en outre, jag har nu varit på cirkus, Théâtre Cirqule i Génève, tre gånger sen sist jag skrev (lö, ons, lö). det är annorlunda på cirkus än i plugget; första gången jag kom dit (med Clémence) fick jag veta att om två veckor skulle jag delta i en föreställning. asså, dom bah "tja bruden häng på" :P nä, men det är fett fin stämning. plus, man tränar i ett stort cirkustält. och tränarna bor i husvagnar brevid. jodå, helt seriöst.

Ella och Tiphaine pa cirkusen; bizarrt viga :P

Clémences mamma och lillasyrran Lucie (som också tränar cirkus) är jättesnälla också. deras mamma sa att jag är välkommen att bo hos dom när jag vill. igår när dom skjutsade mej fick jag se deras hus; som ett kråkslott! smala trätrappor, orientaliska tyger och hemtrevligt stökigt. jag är jätteglad att jag har träffat dom (inte bara för att dom skjutsar mej till träningarna på lördagarna :P). (fast i veckan kan jag inte åka med dom. åkte själv för första gången i onsdags... trassel med tåget, fick åka ersättningsbuss. trassel när jag kommit till Génève, fick fråga policer om hjälp för att hitta bussen. trassel med vädret, hade ingen jacka så jag blev rätt blöt. till slut var jag ganska sen...)

på onsdagarna får man välja mellan kurser i olika saker. körde en timme ring och efter var jag mör som kokt spagetti! jag har blivit svaaag :S hem och trimma.

annars var veckan skitjobbig. orkar inte skriva mer om den saken så jag tar i stället upp två kulturella fenomen som jag upptäckt denna vecka: 1. ett cirkeldiagram på franska heter en Camembert. och så tror man att det räcker med att äta den där stinkande osten. 2. i grundskolan om man har misskött sej på lektionen (man får förövrigt fortf betyg för beteende där också!) kan man bli bestraffad med att behöva skriva 50 eller 100 gånger samma fras!!!! "je ne dois pas parler en cours. je ne dois pas parler en cours...". hej och välkommen till 1800-talet.

i onsdags hade vi inget plugg; Armistice-efter-1a-världskriget-minnesdag (dra hem och sov!). jag joggade och gjorde spagetti med morotssås till Vic för att hon skulle få smaka på vad jag käkar hemma. hon uppfattade det dock som att det var för min skull, tror jag. men, det kan jag ju äta hela livet sen...

god mat à la farmor Mayer :) jag har inga klagomal pa maten...

Tom har upptackt cirkus."

KARLEK <3


det har vänt (?)

håller mej på säkra sidan och sätter frågetecken, men jag tror, kanske, att det har vänt. slut på vakna måndag morgon och helst vilja gå och lägga sej igen (nåja, om jag inte hade varit så fruktansvärt morgontrött). slutade lovet i förrgår utan breakdown :P

efter två dagar ensam hemma förra veckan med Eric - inte så awkward som man kan tro fast vi råkade hyra en supersuspekt film som han somnade mitt i - kom min egen fabulösa familj på besök. värdfamiljen fick en mindre chock när de insåg att vi ju inte hade planerat nånting...

men det blev inte alls illa. bodde två dagar i Annecy med familjen - lite cykling, lite bergspromenix, lite shopping och crêpes, och därefter lite Mt Blanc och bad i varma källor :) och två middagar med värdfamijlen, avklarade utan kulturkrock.

sista kvällen med familjen, middag med chokladfondue till dessert hos min värdfamilj. inte dåligt alls...

med Genèvesjön i bakgrunden

cylketur fiin

magisk skog *hej jag är scout*

ramlade typ med mening... frågade t o m en liten fransman, som lärde oss att snurra!

käkade lunch i t-shirt med utsikt över glaciärerna. bisarrt.

förövrigt har  vi nu avslutat häckhoppningsavsnittet på idrotten. jag kommer aldrig mer hoppa häck. det är en icke-sport som jag inte fixar.

amour :)


RSS 2.0