ett skepp kommer lastat med en liten update !

hej. på grund av brist på inspiration riskerar detta inlägg bli ganska oorganiserat och flummigt. så, nu ar jag varnat er i alla fall.

det är lov här nu. tittar man ut genom köksfönstret ner mot Lac Leman är det vår (fast mulet). tittar man i stället ut genom vardagsrumsfönstret upp för bergssidan är det vinter, snötäckt 100 m möh högre upp. varsågod och välj säsong efter humör. igår (och förra helgen, fast på ett annat ställe) åkte vi telemark igen, på världens minsta skidstation Cordon nära Mt Blanc. fast jag fick inte se Mt Blanc IGEN för det snöade hela dagen (pudersnö! eller typ kramsnö... men nysnö!) - det verkar som om någon har bestämt att jag inte ska få se det där förbannade berget för det är alltid mulet när vi är i trakten...
telemark dödar!

järnspikar vad skönt det är med lov! på fredagkvällen när jag kom hem till värdfamiljen (internat-rullväskan proppfull, och då hade jag ändå inte fått med allt) höll jag på att braka ihop; min plötsliga frihet blev mej övermäktig ;). på onsdag kväll drar vi till le Grand Bornand för fem dagars skidor och telemark - be till vädergudarna ni som läser detta för att snön ligger kvar (och helst utökar sej lite till til och med)! jag och min värdsyster Romane ska bo i ett stort chalet med 40 vuxna, precis vid pisten.

ooh förresten! igår efter skiddagen tittade vi på The Darjeeling Limited hemma hos värdfamiljen och jag tyckte om den jättemycket (trots att den var dubbad till franska)!! se den och tacka mej efter :P.

mitt bildprojekt är klart, fast det är inte så fotogeniskt så jag lägger bara upp en detaljbild:
"Ils vécurent malheureuse et ils eurent une Ferrari."

tusen virtuella kramar :)

skicka ner lite snö era snåla jvlar!

för vi har fortfarande inte mycket av den varan... men imorgon: telemark!!! 

jag oroar mej för min mentala hälsa; i söndags gick jag frivilligt upp halv 8 för att åka 22 km långfärdsskidor. helt seriöst. vem under 40 utom min värdbror Théo, 12 år, (som just kommit hem från sin skidtävling, fett nöjd över sin tredjeplats!) åker frivilligt 22 km längdskidor bara sådär?!
 
tyckte bara att den var kul. cirkusen förra lördagen; Sevan och Thibault

jag har gjort klart mitt konstprojekt. så nu måste jag hitta på nåt till nästa: "Parce que un mur n'est pas qu'un objet, je trouve le possibilité de montrer sa profondeur, son épaisseur et son histoire". hjälp!  

en grej som jag tänker införa i Sverige när jag kommer hem är en filmklubb i plugget. här visar de tunga klassiker en gång i månaden; i torsdags såg vi "The Bridges of Madison County" av Clint Eastwood. grejen är att man skulle ju aldrig hyra en sån film för en filmkväll med pooolarna, men egentligen så är det alltid skitbra! när jag kommer hem ska jag välja filmkunskap som tillval. och foto, och filosofi (vårt nu finalement avslutade konst/filosofi-grupparbete, som dessutom är det ultimata beviset på att fransmän inte kan arbeta självständigt, till trots).

min vecka dög. jag ska få låna Oliviers gamla skateboard, fast det verkar tveksmat om den rullar... men i värsta fall får jag väl hitta på nåt annat med den, typ... integrera i mitt konstprojekt... :P

kram!!

Serious business.

idag har jag fallit offer för den onskefulla Bac Blanc. det är ett sällsynt monster som lever i utkanten av franska alperna... nej, skoja (*håller upp sån där publikskylt som det står "skratta" på*); det är för att fransmännen ska få testa i förväg hur deras slutexamen är, utan att bli giljotinerade om de misslyckas. eftersom att de som går Première Littéraire (som jag) har slutexamnen i matte, biologi, fysik/kemi och franska i juni i år var det detta vi skulle testas i. 4 h franska, 1,5 h scientifique och 1,5 h matte.
jag har inte mycket för prov, men bortsett från franskan som nog gick...sådär (men hallå, ställ inte för höga krav nu för det är fransk poesi vi hanskas med!) tror jag att jag klarade mej. det var fett fint väder ute och jag ville bara gå ut. hela min klass verkade tro att de hade failat helt men i så fall är jag orolig för deras intelligens. 

igår fikade jag med Johanna, svenskan som bor i småstaden intill (mer eller mindre). för första gången i mitt liv har jag ätit en riktig, maffig chokladpralinkakagrej :D. hur som helst, vi hade det så najs att jag kom försent till internatet efter.


viiilken skönhet ;) Johanna var detta alltså.

jag ska inte bre på om cirkusen för det har inkommit kommentarer i stil med att jag "bara pratar om den där cirkusen", men jag testade clown i lördags! nu kan jag tillsist svara ja när folk skämtsamt frågar om jag är clown..

glömde fota med våra fantastiska utstyrslar... men sminket sitter (o)lyckligtvis kvar (vi fick inte använda spegel, det är därför det ser ut som det gör).

har gjort klart vårt projektarbete (spårade ur lite på slutet för en av mina gruppmedlemmar har blivit storhetsvansinnig/kontrollfreak och förbjudit oss två andra att röra vid arbetet inför ihopsättningen, men nu är det slut iaf). konst/filosofi. bilden ovan är världens mest konstnördiga skämt, min värdpappa stirrade förbryllat på mej när jag visade den.

jag saknar er! kram sverige :)


Lägesrapport 4/2 2011

Plats: i allrummet mitt emot brasan hos familjen Breysse (värdfamiljen), Draillant, Frankrike.
Väder: mellan 5 och 10 grader, klart.
Sinnesstämning: tillfredsställd frånsett vissa störande element i stil franskauppsats.
Observationer: min värdmamma Isabelle sparkar skämtsamt iväg ett par skor som ligger och dräller, värdpappa Hervé återvänder efter 2 minuters frånvaro för att hämta sin mobil; han ska på restaurang den lyxliraren, Théo gör sitt bästa för att efterlikna en säck potatis i TV-soffan sedan två timmar tillbaka (han har två energilägen: hyperaktiv och "stand-by"), Delphine pysslar som vanligt och Romane citerar absurditeter ur en tidning.
(Hervé återvänder igen. glömt nycklarna.)
Signifikanta händelser i veckan: 
- upptäckt en metod att spara yogurten från kvällen till frukosten morgonen därpå; jag placerar den helt enkelt utanför fönstret under nattet. detta har gett mej en stor tillfredsställelse.
- vidare, föll igår för trycket och köpte ett till konstnärligt seriealbum för pengarna som vi har på vårt regionskort för skolboksinköp. men det gör inget för min ironiska och översmarta bildlärare säger att det inte är att "konsummera" när man köper böcker och konst för det kallas kultur
- har nog tränat för mycket för nu håller min kropp på och bryter ner sej. blir nog tvungen att Vidta Åtgärder.
- denna vecka var trots allt lite bättre än den förra. inte bara p.g.a. yogurten och serieboken. har spenderat mer tid en vanligt med fransmän innehavandes karaktärsdrag såsom 'snäll' och 'rolig'.
- trots allt är jag nog för van vid att inte kunna prata, fast jag kan det nu. tvungen att påminna mej om det hela tiden.
- kanelbullarna blev goda, förövrigt.
- min ena internatrumskompis (den som inte pluggar så mycket) är less på skolan. jag frågar mej var logiken är, det borde i så fall vara den andra. men det är synd om henne, trots att jag lånar ut mina Pico Bogue-album så att hon ska få nåt annat att tänka på.
-o-händelse: mitt bildprojekt blir ALDRIG klart.
Framtidsutsikter: Bac Blanc nästa fredag; som slutexamen men det räknas inte lika mycket. men, 4 h franskaprov, 2,5 fysik/kemi och 2,5 matte. inte coolt. tills imorgon är det mening att jag ska ha skapat ett roligt cirkusnummer. lycka till med min självdiciplin. soppa till middag ikväll.
Veckans bild: har bara fotat kanelbullarna och cirkusen denna vecka. och alla vet hur kanelbullar ser ut. figurerar på bilden: Vivian och Steve


RSS 2.0