slutar 5 på fredagar

men annars så :) fattar fortfarande oftast inte när folk pratar sinsemellan. men tja, jag har ju skaffat müsli och köpt en skitsnygg hatt i Camargue förra helgen, såå... Nä men saker ordnar sej. Fast franska är ett skitspråk; inte ens fransmännen kan handskas med det - de kallar allt de gömmer namnet på för "truc". Jag har skrivit mina två första uppsatser, båda att placera i kategori "löjeväckande" och gjort klart min projektplanch till bilden (bildläraren är asskön och ogillar också det fyrkantiga franska skolsystemet). 

bilder från förra helgen (Nïmes, Camargue, Les-Saintes-Maries-de-la-Mer) och denna vecka som intern: 
 room mates :)
varning! håll minst två meters säkerhetsavstånd från dessa, de är galna!
 alla har pool. hm. en garde!
 
kusin + Clara, på folkfest i Nïmes
schtekigaste posen! Camargue, efter 4 timmar bil, med konstant krig syskonen emellan i bilen..
Camargue skön brud x2
långlunch med Aline och Elise :P

oj. många bilder.

löööööv :D

:)

Jag har kommit på hur man skapar primitiva skämt och skrivit in mej på kurser i hiphop och cirkus (kampsport/trampolin eller nåt kmr också), alltså mår jag bra :). Det är fortfarande lite jobbigt och det tar mej en evighet att göra läxor som trots det blir ganska... tveksamma (=fullständigt värdelöst gjorda). Man måste fortfarande vänta sju år i matkön och får fortfarande inte, ens med tillstånd, gå ut efter 8 från internatet.

Men jag har massor av bildlektioner och lärarna är, mm, mindre fyrkantiga än jag trodde, folk i min klass pratar med mej trots att mitt ordförråd är lika stort som en ärta. Jag saknar Sverige; att kunna prata utan att tänka, att dra hem till en kompis utan att ringa, att äta filmjölk med müsli ur min favoritmugg och hemma. Jag saknar folk, er. Men, jag ser ljuuuset vid horisonte... ;). Och, fransmännen säger att min svenska accent är charmig (eh, va?).

Inga bilder idag. Eller ok, en. KAKMANIA!!! (Alla äter asmkt efterrätter och sånt här. tänk er, till mellanmål äter dom baguette med choklad...)


Ellen Leonardsson, intern 214

det är sant, intern på franska betyder nån som bor på internat. inte nån som sitter i fängelse. fast det är lite som fängelse, man blir instängd klockan 5 på eftermiddan och måste ha skriftligt tillstånd från föräldrarna för att få gå ut. och  från nästa vecka måste vi sitta tysta och plugga i 45 min varje dag efter skolan i nån studiesal (undrar om man kan klassificera jonglering som plugg?). jag bor med två tjejer från min klass (hejdå private space. faktiskt skitjobbigt; man kan ju inte låsa in sej på toan varje gång man vill va i fred ett tag.) nedan, mitt rum - jag har en säng, ett nattygsbord, en garderob och en stol. C'est tout.


de två första dagarna på skolan den här veckan var faktisk helvete. kände ingen utom min värdsyrra Vic som pratade för fort och glömde att presentera mej för typ hälften av alla hon hälsade på. (föreställ er mej avbrytandes mitt i en fullkomligt obegriplig mening, uttalad av nån fransman i 180km/h och fylld med slang: "förresten, jag heter ellen och jag kommer från sverige, najs va?!". nej, precis.) Vic pratar dessutom typ snabbast av alla och, well, eftersom jag har stora svårigheter med små fina ting som att skämta verksr jag rätt... o-kul. när dom pratar med varandra är det fortfarande mest blurr men jag har Skaffat Vänner. som orkar lyssna, svara på alla mina mindre intelligenta frågor och snackar på om det bizarra land jag frivilligt deporterat mej till... voici olivier (intern och tillika äppelkonstnär).

skolan... är inte så illa. engelskan är lite löjeväckande. efter några dagar fattar jag faktiskt det mesta av lektionerna, men matten... dom är ett år före oss. och - dom har fem timmar i veckan på naturlinjen. jag skojar inte. så jag har (efter att ha komponerat ett grymt inkorrekt brev) lyckats byta linje till littéraire, börjar på måndag. och av nån anledning har jag fått tillval bild, så nu har jag fem timmar bild i veckan istället. inte mej emot.

fast efter några dagar började hjärnan bli lite överbelastad av det konstanta översättandet jag underkastar mej. ni anar inte hur störande det är att ljudet av röster utanför bussen bara låter som en trasig radio i mina öron. så, det var skitskönt att åka hem till värdfamiljen, äta riktig mat (har lätt baguetteöverskott redan, för trots att skolmaten är ok äter dom baguette till allt och dessert två gånger om dagen...) och träffa Tom. köra lite fäktning med skumgummisvärd och upptäcka att han är fking konstnär! han är åtta och hans teckningar har redan mer kärna än mina. nej jag är inte avundsjuk. eller ok. lite.

konstnär:Tom Mayer

kärlek :D

PS. har skaffat franskt simkort efter en jvla massa krångel - om ni behöver nå mej finns jag på +33 6 84 26 99 03 :).

PPS. då jag är isolerad från moderniteter som internet på internatet kommer jag bara uppdatera på helgerna, men jag ska vara trogen och snäll och inte hålla er på halster längre än nödvändigt... à bientôt.


förresten...

Till första december bor jag här:

Ellen Leonardsson
c/o Mayer
32, Chermin des Gorles Excuvilly
FR-74140 Sciez
FRANCE

Jag kommer för evigt älska den som skickar mej ett par happy socks (länkat till höger)... Bara en hint :P

jag skulle skriva ett blogginlägg...

...men sen laggade datorn å tog bort allt. Men, det finns cirkus (:D), det är vackert som *** och jag har en internetsladd så jag kmr överleva.

Men bilder iaf. 1:Minne. 2: mitt rum (dubbelsäng!) 3: mina värdsyskon; Tom (älskar), Clara och extramamma Vic (egentligen syster). 4: Tom i Sagan om Ringen-skogen vi har 5 minuter hemifrån. 5: Min kalender... Den ända oseriösa skolgrejen; har massa papper med ränder överallt för appostrofer å sånt också... Hjälp? 6: Clara på marknaden/nöjesfältet som är en gång per år - nu. Vi gjorde världens skönaste åkattraktion som ´snurrade en massa å åkte upp och ner :D. 7: Utsikt över sjön efter bad, igår. Mmm...
    

Jag längtar tills jag är tillräckligt bra på franska för att kunna skämta som vanligt. Snälla, låt det gå fort :P.

Kärlek :)

Jag lever fortfarande...

Och familjen fragar vad jag vill ha hela tiden och jag kanner mej lite efterbliven som inte kan prata, men jag forsoker. de vill verkligen att jag ska gilla mogelost... men min lillebror Tom ar jattegullig (varfor alltid smabroderna!) och han alskade mina ballonger :P. familjen gillar alskar gronsaker, dar har du, mamma :P. jag bor i bergen! det kanns lite skumt att vara har. MEN DET FINNS CIRKUS!!!!

aterkommer med bilder nar jag kopt datorsladd, buss och kran :D

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0